Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mikrobiální já o hladu?

Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i když všechno důkladně žvýkáte), kousky celých semen a zrn přenesou škrob a další dobroty až do tlu­stého střeva, kde si na nich pochutnají užitečné bakterie.
|
Typ článku: Studie

Když jsou však zrna rozemletá na mouku, většina škrobů se vstřebá už v tenkém stře­vě a vaše mikrobiální já bude o hladu. A pokud se tak děje pravidelně, může to vést k dysbióze – nerovnovážnému stavu, v němž vítězí nezdravé bakterie a zvyšují riziko vzniku zánětlivých onemocnění a rakoviny tlustého střeva.

Z toho plyne poučení: celozrnné výrobky jsou výborné, ale nedotčená celá zr­na jsou lepší.

Počet přečtení: 173
Datum: 17. 4. 2024