Mýty a omyly
Rozhovor s dr. Hnízdilem
Nemoc má tři hlavní příznaky: atomizace, objektivizace a podcenění významu vztahu lékař - pacient. To všechno okořeněné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyJe pravda, že kyselina citrónová, která se přidává téměř do všech výrobků, je rakovinotvorná?
Žádné informace o rakovinotvorných účincích kyseliny citrónové nemáme.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeKdo maže, ten jede! Opravdu?
Tuky jsou z jedné strany proklínané, z druhé strany velebené. Když jich je moc, tloustneme, zvyšuje se nám cholesterol, chátrají...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyZdraví škodí byznysu
„Zdravotnictví je byznys, zdraví obchodovatelná komodita, všechno obstará neviditelná ruka trhu,“ říkají liberální...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyZdraví i po devadesátce
Kouření, alkohol, málo pohybu. To jsou běžné neduhy, které trápí českou populaci.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkySůl není nad zlato
Světové dějiny jsou jakoby marinované solí. Historicky první vláda, která pochopila, že sůl výrazně škodí lidskému zdraví...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyČím více léků, tím více nemocí
Vědecký pokrok nelze zastavit. Moderní medicína nabízí špičkovou diagnostiku a vysoce účinné léky. S obrovským nasazením...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyŽivot na předpis
Lidé neumírají na stáří. Studie více než 42 tisíc pitev sto- a víceletých osob ukázaly, že ve všech případech tito lidé...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyNejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeJak nezůstat na ocet
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články