Mýty a omyly
![](/image.php?10402&0&t=1)
Rozhovor s dr. Hnízdilem
Nemoc má tři hlavní příznaky: atomizace, objektivizace a podcenění významu vztahu lékař - pacient. To všechno okořeněné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?10784&0&t=1)
Je pravda, že kyselina citrónová, která se přidává téměř do všech výrobků, je rakovinotvorná?
Žádné informace o rakovinotvorných účincích kyseliny citrónové nemáme.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?12664&0&t=1)
Kdo maže, ten jede! Opravdu?
Tuky jsou z jedné strany proklínané, z druhé strany velebené. Když jich je moc, tloustneme, zvyšuje se nám cholesterol, chátrají...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?12580&0&t=1)
Zdraví škodí byznysu
„Zdravotnictví je byznys, zdraví obchodovatelná komodita, všechno obstará neviditelná ruka trhu,“ říkají liberální...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?12160&0&t=1)
Zdraví i po devadesátce
Kouření, alkohol, málo pohybu. To jsou běžné neduhy, které trápí českou populaci.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?12156&0&t=1)
Sůl není nad zlato
Světové dějiny jsou jakoby marinované solí. Historicky první vláda, která pochopila, že sůl výrazně škodí lidskému zdraví...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?12128&0&t=1)
Čím více léků, tím více nemocí
Vědecký pokrok nelze zastavit. Moderní medicína nabízí špičkovou diagnostiku a vysoce účinné léky. S obrovským nasazením...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?12120&0&t=1)
Život na předpis
Lidé neumírají na stáří. Studie více než 42 tisíc pitev sto- a víceletých osob ukázaly, že ve všech případech tito lidé...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články![](/image.php?12108&0&t=1)
Nejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?12088&0&t=1)
Jak nezůstat na ocet
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články