Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Na vejce je dobré si dávat pozor

Organizace Centers for Disease Control zaznamenala v létě v USA čtyřnásobný výskyt salmonely. Ukázalo se, že zdrojem nákazy byl...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko cukrovky

Britská metaanalýza šesti prospektivních studií se zabývala nezávislými prospěšnými účinky příjmu ovoce a zeleniny v...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Triglyceridy a obvod pasu jako ukazatelé rizika koronárního srdečního onemocnění

Ukázalo se, že dvě poměrně jednoduchá měření, poslouží jako velmi dobrý podklad pro stanovení rizika onemocnění srdce....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Fruktóza zvyšuje krevní tlak

V průmyslově rozvinutých zemích se množství fruktózy v potravě dramaticky zvýšilo. Kukuřičný sirup, který je vydatným zdrojem...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Žilní trombózy – daň za pohodlný život?

Diagnózu „žilní trombóza" ročně slyší až 20 000 Čechů. Nárůst výskytu cévních onemocnění má paradoxně na svědomí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Kosti, jaké si zasloužíme

Hlavní příčinou osteoporózy je strava s vysokým obsahem bílkovin, kterou se dnes živí většina z nás. Jak řekl jeden přední...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Články

Francouzky a rakovina

Nedávná studie zahrnující velkou skupinu Francouzek pravidelně konzumujících maso prokázala zvýšené riziko rakoviny tlustého...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Novodobé objevy ve výzkumu bolesti zad

Problémy se zády jsou nejen v Evropě jedním z nejčastějších důvodů pracovní neschopnosti. I proto se vědci snaží najít cestu...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky

Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Víte, jakou máte hladinu vitamínu D?

Studie vypracovaná ve Švédsku zkoumala hladinu vitamínu D u starších mužů. Sledování trvalo jedenáct let.Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie