Nemoci
Na vejce je dobré si dávat pozor
Organizace Centers for Disease Control zaznamenala v létě v USA čtyřnásobný výskyt salmonely. Ukázalo se, že zdrojem nákazy byl...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: StudieKonzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko cukrovky
Britská metaanalýza šesti prospektivních studií se zabývala nezávislými prospěšnými účinky příjmu ovoce a zeleniny v...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieTriglyceridy a obvod pasu jako ukazatelé rizika koronárního srdečního onemocnění
Ukázalo se, že dvě poměrně jednoduchá měření, poslouží jako velmi dobrý podklad pro stanovení rizika onemocnění srdce....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieFruktóza zvyšuje krevní tlak
V průmyslově rozvinutých zemích se množství fruktózy v potravě dramaticky zvýšilo. Kukuřičný sirup, který je vydatným zdrojem...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieŽilní trombózy – daň za pohodlný život?
Diagnózu „žilní trombóza" ročně slyší až 20 000 Čechů. Nárůst výskytu cévních onemocnění má paradoxně na svědomí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyKosti, jaké si zasloužíme
Hlavní příčinou osteoporózy je strava s vysokým obsahem bílkovin, kterou se dnes živí většina z nás. Jak řekl jeden přední...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: ČlánkyFrancouzky a rakovina
Nedávná studie zahrnující velkou skupinu Francouzek pravidelně konzumujících maso prokázala zvýšené riziko rakoviny tlustého...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieNovodobé objevy ve výzkumu bolesti zad
Problémy se zády jsou nejen v Evropě jedním z nejčastějších důvodů pracovní neschopnosti. I proto se vědci snaží najít cestu...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyKonzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky
Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieVíte, jakou máte hladinu vitamínu D?
Studie vypracovaná ve Švédsku zkoumala hladinu vitamínu D u starších mužů. Sledování trvalo jedenáct let.Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie