Nemoci

Slyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.
Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře
Diety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti
Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Od té doby, co manžel pravidelně jí sóju a jiné luštěniny, klesl mu cholesterol, ale teď mu zjistili dnu a lékař luštěniny zakázal…
Podle mne není nevyhnutelné vynechat v jeho jídelním lístku luštěniny. Důležitější je úplně vyloučit uzeniny, vnitřnosti...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Čínská rybí omáčka zvyšuje riziko rakoviny jícnu
Fermentovaná rybí omáčka, běžně používaná jako ochucovadlo zejména v jižní Číně a v dalších oblastech jihovýchodní Asie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Salmonelóza v Evropě na vzestupu
Podle Jorgena Schlundta, vedoucího oddělení bezpečnosti potravin při Světové zdravotnické organizaci (WHO) sídlící v Ženevě...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie
Západní strava je spojena se zvýšeným rizikem cukrovky
Podle výsledků velké americké studie na 42 500 mužích, kteří byli sledováni v letech 1986-1998, strava charakterizovaná...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Strava s vysokým obsahem vlákniny dokáže snížit riziko rakoviny až o 40 procent
Výsledky dosud největší studie svého druhu (zahrnovala 400 tisíc lidí z devíti zemí) ukázaly, že vláknina ve stravě je...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Strava s nízkým obsahem živočišných bílkovin zlepšuje hladinu glukózy u diabetik
Cukrovkáři II. typu, kteří omezí příjem živočišných bílkovin a cukru, si mohou významně zlepšit svůj profil lipidů a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Byly mi zjištěny močové kameny a lékař mi zakázal rebarboru a špenát.
Asi se tomu budete muset podřídit a špenát si dát jen příležitostně. Tyto potraviny obsahují oxaláty. To jsou soli kyseliny...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Mám zvýšený cholesterol. Lékař mi doporučil jíst často strakaté fazole. Můžete mi to vysvětlit?
Pokusím se. Strakatá fazole při namočení výrazně zvětšuje svůj objem. Je to proto, že obsahuje i vlákninu, která je ve vodě...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře