Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Konzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků

Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Pesticidy způsobují Parkinsonovu chorobu

Mnohé studie naznačují, že Parkinsonova choroba je častější u lidí, kteří jsou vystaveni pesticidům. Existují studie o...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Přecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí

Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou s přibývajícími lety vystaveni vyššímu riziku úmrtí na...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Slyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.

Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Diety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti

Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Od té doby, co manžel pravidelně jí sóju a jiné luštěniny, klesl mu cholesterol, ale teď mu zjistili dnu a lékař luštěniny zakázal…

Podle mne není nevyhnutelné vynechat v jeho jídelním lístku luštěniny. Důležitější je úplně vyloučit uzeniny, vnitřnosti...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře

Čínská rybí omáčka zvyšuje riziko rakoviny jícnu

Fermentovaná rybí omáčka, běžně používaná jako ochucovadlo zejména v jižní Číně a v dalších oblastech jihovýchodní Asie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Salmonelóza v Evropě na vzestupu

Podle Jorgena Schlundta, vedoucího oddělení bezpečnosti potravin při Světové zdravotnické organizaci (WHO) sídlící v Ženevě...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Západní strava je spojena se zvýšeným rizikem cukrovky

Podle výsledků velké americké studie na 42 500 mužích, kteří byli sledováni v letech 1986-1998, strava charakterizovaná...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Strava s vysokým obsahem vlákniny dokáže snížit riziko rakoviny až o 40 procent

Výsledky dosud největší studie svého druhu (zahrnovala 400 tisíc lidí z devíti zemí) ukázaly, že vláknina ve stravě je...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie