Nemoci

Pesticidy způsobují Parkinsonovu chorobu
Mnohé studie naznačují, že Parkinsonova choroba je častější u lidí, kteří jsou vystaveni pesticidům. Existují studie o...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články
Přecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí
Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou s přibývajícími lety vystaveni vyššímu riziku úmrtí na...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Slyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.
Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře
Diety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti
Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Od té doby, co manžel pravidelně jí sóju a jiné luštěniny, klesl mu cholesterol, ale teď mu zjistili dnu a lékař luštěniny zakázal…
Podle mne není nevyhnutelné vynechat v jeho jídelním lístku luštěniny. Důležitější je úplně vyloučit uzeniny, vnitřnosti...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Čínská rybí omáčka zvyšuje riziko rakoviny jícnu
Fermentovaná rybí omáčka, běžně používaná jako ochucovadlo zejména v jižní Číně a v dalších oblastech jihovýchodní Asie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Salmonelóza v Evropě na vzestupu
Podle Jorgena Schlundta, vedoucího oddělení bezpečnosti potravin při Světové zdravotnické organizaci (WHO) sídlící v Ženevě...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie
Západní strava je spojena se zvýšeným rizikem cukrovky
Podle výsledků velké americké studie na 42 500 mužích, kteří byli sledováni v letech 1986-1998, strava charakterizovaná...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Strava s vysokým obsahem vlákniny dokáže snížit riziko rakoviny až o 40 procent
Výsledky dosud největší studie svého druhu (zahrnovala 400 tisíc lidí z devíti zemí) ukázaly, že vláknina ve stravě je...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Strava s nízkým obsahem živočišných bílkovin zlepšuje hladinu glukózy u diabetik
Cukrovkáři II. typu, kteří omezí příjem živočišných bílkovin a cukru, si mohou významně zlepšit svůj profil lipidů a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie