Nemoci

Jsem diabetik a četl jsem, že cibule obsahuje hodně cukru. Mám se jí vyhýbat?
Nemusíte. Ba právě naopak, už od roku 1923 je známý hypoglykemizující (snižuje hladinu glukózy v krvi) účinek cibule. Není...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Rady lékaře
Seznam potravin a látek (podle abecedy), které jsou „usvědčené“ z vyvolávání bolestí hlavy:
Alkoholické nápoje (zejména červené vino, pivo, šampaňské a tmavé destiláty), aspartam (umělé sladidlo), čokoláda, droždí...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Nemocní s artritidou mají i zvýšené riziko problémů se srdcem
Při aktivním onemocnění revmatoidní artritidou, často již v raném stadiu nemoci, jsou v krvi poměry jednotlivých frakcí...Rubrika: Artritida | Typ článku: Studie
Můj děda jedl slaninu, hulil jak fabrika a dožil se 80-ti let!
Každý z nás má někde „v rukávu“ (aspoň zatím) nějakého takového příbuzného či známého, kterého uvádí, chce-li...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Porod císařským řezem může zvýšit riziko vzniku potravinové alergie u dítěte
Vědcům se podařilo identifikovat vztah mezi porody císařským řezem a následnými projevy potravinových alergií u dětí matek...Rubrika: Alergie | Typ článku: Studie
Zařazení ryb do jídelníčku přineslo některým Američankám problémy se rtutí
Asi jedna z dvanácti Američanek v plodném věku má takovou hladinu rtuti v těle, která by mohla být potenciálně riskantní. Na...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Strava a pohyb snižují cholesterol více než léky
Lékařské poznatky svědčí o tom, že i když podávání léků na snižování cholesterolu přináší určitý prospěšný účinek...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Rybí maso a riziko mozkové mrtvice u mužů
Muži, kteří si jednou za měsíc dopřejí rybí maso, si tím zřejmě snižují riziko onoho typu mozkové mrtvice, ke kterému...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Nová doporučení na snižování krevního tlaku zdůrazňují stravu a pohyb
Podle nových amerických oficiálních doporučení se dá vysoký krevní tlak dostat na normální hodnoty z velké míry pouhým...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Zahřívání pokrmů na vysokou teplotu souvisí se zánětlivostí
Lidé trpící cukrovkou by mohli snížit svoje riziko srdečního onemocnění, kdyby konzumovali pouze pokrmy připravované za nízkých...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie