Nemoci

Sója snižuje hladinu inzulínu a cholesterolu u žen diabetiček
Starší ženy s cukrovkou II. typu, které denně užívaly potravinový doplněk obsahující sóju, zaznamenaly snížení hladinu...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Potraviny a vitamíny v prevenci rakoviny kůže
Pro miliony lidí může přijít varování před nadměrným vystavováním slunečním paprskům příliš pozdě. Dr. James M. Spencer...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Sójové oříšky pomáhají při vysokém krevním tlaku
Podle výsledků nedávno zveřejněné studie může podávání sójových oříšků (alaburky) ženám po menopauze pomoci snížit...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Rakovina žaludku souvisí s několika hlavními rizikovými faktory
Studie vypracovaná na Memorial Sloan-Kettering Cancer Center v New Yorku zahrnovala 1143 pacientů s rakovinou žaludku nebo jícnu a 695...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Podávání náhražek mateřského mléka souví s vyšším rizikem vysokého krevního tlak
Britští vědci zjistili, že lidé, kterým se v dětství dostalo namísto mateřského mléka různých náhražek na bázi kravského...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Celozrnné obiloviny snižují riziko cukrovky II. typu
Podle výsledků nedávné studie může strava bohatá na celozrnné obiloviny pomoci lidem s nadváhou snížit riziko onemocnění...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Autismus & schizofrenie
Vědci z University of Florida zveřejnili v časopise Autismus poznatky ze dvou nových studií na zvířatech, které naznačují, že...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články
Odpočet nízkotučné diety
I když se nezdá, že by strava s nízkým obsahem tuku dokázala zcela zabránit onemocnění rakovinou prsu, lze tímto způsobem...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Bezpečnější domov pro pacienty s Alzheimerovou chorobou
Pokud žijete v jedné domácnosti s osobou, která trpí demencí nebo Alzheimerovou chorobou, můžete jejich situaci vylepšit, když...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Ovesná kaše snižuje hladinu cholesterolu
Vědecký výzkum ukazuje, že kaše z ovesných vloček, které obsahují hodně rozpustné vlákniny, zpomaluje vstřebávání...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie