Posyp z lahůdkového droždí a sezamu
Jelikož se lahůdkové droždí rozpouští, tato směs dodá krémovitou konzistenci každému teplému jídlu, které jí posypete. Chuťově se velmi podobá jemnému čedaru.
Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky
| Typ článku: Recepty
Směs se dá v kterémkoliv receptu použít místo parmezánu. Díky vysokému obsahu vitamínů skupiny B v lahůdkovém droždí a vápníku v sezamu je to výživová bomba.
1 díl lahůdkového droždí, 1 díl neloupaných sezamových semínek
Umelte společně lahůdkové droždí a sezamová semínka v kávovém mlýnku.
Uchovávejte v lednici, aby oleje obsažené v sezamovém semínku nežlukly.
Z knihy Brendana Braziera Vegan v kondici, vydala Mladá fronta, a. s.
Počet přečtení: 1404
Datum: 14. 6. 2019