Rubriky
Globální potravinový skandál
Je na světě dost jídla pro všechny? Aktivista a spisovatel Tristram Stuart nás seznamuje s odvrácenou stranou lidského potravinového...Rubrika: Ekologie | Typ článku: ČlánkyMák dodává vápník a hořčík
Obsahuje obrovské množství vápníku (dvanáctkrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieHodina pohybu denně
Pravidelná fyzická aktivita nepřináší jenom prodloužení života, snižuje se i riziko demence, imunitní systém je odolnější...Rubrika: Pohyb | Typ článku: StudieZměňte jídlo – a změníte svět
Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyČočková polévka s quinoou
2 mrkve, ostrouhané a nakrájené, 2 řapíky celeru, nakrájené, ½ cibule, nakrájené, 4 šálky zeleninového bujónu, 1 šálek vody...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: ReceptyPostoje a činy
Máme sklon posuzovat sami sebe shovívavěji, než vidíme druhé. Když někdo něco pokazí, je to jeho chyba, když já mám problém...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: ČlánkyNení lehké být celiakem
Rok co rok přibývají řady lidí s alergií na nějakou potravinu, jednou z těch nejnepříjemnějších alergií však nadále...Rubrika: Alergie | Typ článku: ČlánkyMango obsahuje největší ovocný zdroj vitamínu A
Mango jsem dlouhá léta znala jen z orientálních pohádek. Později z vyprávění malíře Libora Vojkůvky, svérázného vypravěče a...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieFazole jsou dobré na srdce
Všichni jsme slyšeli o tom, jak prospěšné jsou pro zdraví sójové boby. Jak je tomu však s dalšími luštěninami?Rubrika: Luštěniny | Typ článku: StudieSilikon i v kuchyni – bezpečný a praktický
Když se koncem devadesátých let (už) minulého století objevily barevné, měkké silikonové kuchyňské naběračky, formy na...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články