Rubriky

Odvážná otevřenost
Většina párů vstupuje do manželského života s velkými ideály. Někteří dokonce předtím navštěvují kurzy pro snoubence a...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články
Po přechodu na nízkotučnou stravu jsem zaznamenala suchou pokožku…
Občas dochází u některých lidí k tomu, že se jejich pokožka, vzhledem k velmi nízkému obsahu tuků a olejů ve stravě, stává...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Cizrnová fašírka
Pomeleme 3 dl uvařené cizrny, 1 balení (100 g) sójové drti uvaříme v litru zeleninového bujónu, vytlačíme šťávu, přidáme...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty
Narušení spánkového cyklu zvyšuje riziko srdečního onemocnění
Hromadí se důkazy, že práce na směny zvyšuje riziko kardiovaskulárního onemocnění. Třicítka zdravých rakouských lékařů se...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Ženšen pravý
Jde o velmi starou tonizující rostlinu známou v oblasti východní Asie téměř 5 000 let. Studiem chemického složení ženšenu bylo...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Články
Vegetariánský den
Organizace spojených národů přinesla zprávu, že produkce masa má na svědomí skoro pětinu celosvětového vylučování...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie
Často se mi motá hlava. Mám přitom vysoký krevní tlak. Nedávno jsem začala praktikovat vegetariánskou stravu. Dělám dobře?
Když lidé, kteří užívají léky na vysoký krevní tlak, změní jídelníček, dochází u nich často k závratím. V takovém...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Rady lékaře
Dobrá zpráva pro ženy s rakovinou prsu, které mají rády sóju
Předpokládá se, že fytoestrogeny obsažené v sóje a výrobcích z ní snižují riziko onemocnění rakovinou prsu. Vědci se...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Nadnárodní společnosti
Nadnárodní společnosti jsou dnes nejen tvůrcem, ale především hlavním adresátem prosperity. Jsou motorem globalizace ekonomiky a...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články
Přečetla jsem si vaši knihu a kompletně změnila svůj jídelníček. Jak je možné, že mám průjem?
Průjem anebo velké vodnaté stolice mohou být dočasnou reakcí na náhlé zařazení potravin s vysokým obsahem sacharidů a vlákniny;...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře