Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Kdy biopotraviny škodí?

Možná jde o trochu provokativní název, který u uživatelů bioproduktů vyvolá otázku: Jak to, že mohou i škodit? V posledních...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Četl jsem již vícekrát, že je zdraví prospěšné jíst ořechy. Ořechy jsou ale velmi tučné. Jsem proto trochu zmatený: měli by lidé, kteří mají nadváhu, jíst ořechy nebo ne?

Snížení množství tuku ve stravě je důležité nejen při snaze o snížení nadbytečné váhy. Každý by měl být opatrný a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Saturejka

Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Rozmarýn

Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Carbofit vychytává jedy z organismu

Aktivované přírodní uhlí funguje na principu adsorpce (na rozdíl od absorpce). Definice adsorpce je: "přichycení látky k povrchu...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Encyklopedie

V rádiu jste radil něco proti škytání. Můžete to zopakovat?

Velmi rád. Škytání jsou nežádoucí kontrakce (stahy) dýchacího svalu bránice. Potřebujeme dosáhnout, aby povely na tyto kontrakce...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Rady lékaře

Para ořechy

Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Špaldový salát

200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Proč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?

Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Méně masa, méně tepla – snížení spotřeby hovězích steaků může zachránit planetu

Člověk, který konzumuje tzv. tmavé maso (hovězí, vepřové atp.), nepoškozuje podle vědců pouze svoje zdraví – přispívá tak i...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie