Rubriky
Četl jsem již vícekrát, že je zdraví prospěšné jíst ořechy. Ořechy jsou ale velmi tučné. Jsem proto trochu zmatený: měli by lidé, kteří mají nadváhu, jíst ořechy nebo ne?
Snížení množství tuku ve stravě je důležité nejen při snaze o snížení nadbytečné váhy. Každý by měl být opatrný a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživySaturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieRozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieCarbofit vychytává jedy z organismu
Aktivované přírodní uhlí funguje na principu adsorpce (na rozdíl od absorpce). Definice adsorpce je: "přichycení látky k povrchu...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieV rádiu jste radil něco proti škytání. Můžete to zopakovat?
Velmi rád. Škytání jsou nežádoucí kontrakce (stahy) dýchacího svalu bránice. Potřebujeme dosáhnout, aby povely na tyto kontrakce...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Rady lékařePara ořechy
Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieŠpaldový salát
200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyProč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?
Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyMéně masa, méně tepla – snížení spotřeby hovězích steaků může zachránit planetu
Člověk, který konzumuje tzv. tmavé maso (hovězí, vepřové atp.), nepoškozuje podle vědců pouze svoje zdraví – přispívá tak i...Rubrika: Ekologie | Typ článku: StudieOvocný chlebíček
500 g celozrn. mouky pšeničné, 200 g hladké mouky, 150 g přírodního cukru, 150 ml olivového oleje, 100 g vlašských ořechů...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty