Rubriky

Panenský olivový olej snižuje škodlivost cholesterolu
Pouhá jedna polévková lžíce panenského olivového oleje denně navíc zřejmě přispívá k lepšímu vyloučení cholesterolu z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Principy pro hubnutí
Nerafinované potraviny, jako např. kukuřice, sezamové semínko či olivy, poskytují tuk bez toho, že bychom se museli obávat jeho...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Počet úmrtí na otravu jídlem podhodnocen
Dánští vědci tvrdí, že počet úmrtí způsobených otravou jídlem, jejíž příčinou jsou v první řadě baktérie, jako je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Hrst ořechů každý týden jako ochrana před cukrovkou
Ženy, které si občas dopřejí hrst mandlí nebo vlašských ořechů, případně porci arašídového másla, mohou mít nižší...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Prevence jako Popelka
Prevence (neboli předcházení nemocí) je oborem, kterému je v dnešní době věnována stále nedostatečná pozornost. Preventivní...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Články
Školní obědy na bázi sóji snižují příjem tuku u dětí
Výsledky studie vypracované odborníky na výživu ze dvou univerzit v americkém státě Jižní Karolína svědčí o tom, že školy...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie
Neúnavně proti únavě
Randi Rossmanová bojovala s únavou po více než patnáct let - bez toho, že by tušila, co je její příčinou. "Bylo to zlé, každý...Rubrika: Odpočinek | Typ článku: Články
V pozadí Mozartovy smrti nebyl zřejmě jed, ale vepřové maso
Porce vepřových kotlet byla možná tím, co navždy umlčelo tok nádherné hudby z pera geniálního Wolfganga Amadea Mozarta. Tedy ani...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Bio či nebio?
Ekologické zemědělství je jednou z oblastí, se kterými se budeme napříště setkávat daleko častěji. I k nám již totiž...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články
Pesticidy spojeny s rakovinou prostaty u farmářů
Vědci ze tří amerických organizací (NCI, NIEHS a EPA) sledovali 55 332 farmářů, kteří pracovali s pesticidy. V letech 1993-1999...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie