Rubriky
Máte rádi chlorofyl?
Ještě si vzpomínáte na hodiny biologie, kdy jste se učili o fotosyntéze? Dnes si to trochu zopakujeme. Zelené barvivo chlorofyl je...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: ČlánkyStudie ukazuje, proč je červené víno dobré na srdce
Britským vědcům se podařilo objevit složky v červeném víně, které působí proti bílkovinám hrajícím roli v srdečním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieNemoci dýchací soustavy
V tomto případě je vývoj úmrtnosti zcela jiný než u řady dalších nejrozšířenějších dnešních chorob (nemoci srdce a cév...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyKouření zvyšuje riziko lupus erythematosus
Systémová lupus erythematosus (SLE) je neléčitelným onemocněním, které se vyznačuje zánětem a poškozením tkání a orgánů...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudieSója významně chrání před rakovinou
U lidí, kteří často konzumují potraviny ze sóje, je nižší výskyt rakoviny než u těch, kteří konzumují takové potraviny jenom...Rubrika: Rakovina | Typ článku: ČlánkyChodníky, stezky a parky pomáhají při zvyšování tělesné aktivity občanů
Komunity, které staví stezky pro pěší i pro cyklisty, povzbuzují k užívání schodišť v nákupních střediscích a sponzorují...Rubrika: Pohyb | Typ článku: StudieUtrpení z nadbytku
Základem jídelníčku většiny lidí jsou v hospodářsky vyspělých zemích produkty živočišného původu; výsledkem je utrpení z...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyChirurgické omyly se množí
Od roku 1998 se počet operací, které byly provedeny na opačné straně těla nebo na jiném pacientovi dramaticky zvýšil, takové jsou...Rubrika: Různé | Typ článku: StudieOvoce a zelenina snižují poškození mozku
Předchozí výzkum ukázal, že konzumací ovoce a zeleniny se snižuje riziko mozkové mrtvice. Poznatky z nové studie svědčí o tom...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: ČlánkyChřipky za dveřmi
Akutní infekce horních cest dýchacích patří mezi nejběžnější onemocnění. Běžný člověk zaznamená v průběhu roku...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Články