Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Často se varuje před glutamanem sodným. Je toto varování oprávněné?

Běžnou a okamžitou reakci na potravinové aditivum můžeme vidět u glutamanu sodného (MSG), který se nachází ve většině pokrmů...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Syrová pravda

Počet příznivců syrové stravy neustále stoupá. Proč tolik lidí vypíná sporák a přechází na syrovou stravu? Někteří věří...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Články

Ti, kteří nemají dostatek jídla, mají jiné stravovací návyky

Možná je to těžko k uvěření, ale skoro 11 % amerických domácností nemělo v loňském roce dostatek jídla k pokrytí svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Myrha - přirozeně proti zánětům

Myrha - na Středním Východě se používá již tisíciletí při ošetřování zanícených ran a problémech s průduškami. V...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Třezalka - proti špatné náladě

Přibližně patnáct procent populace zakusí někdy v průběhu svého života příznaky slabé až střední deprese, pět procent lidí...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Obiloviny, luštěniny, zelenina a ovoce chrání před rakovinou

Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Kmín proti rakovině

Kmín roste divoce v Izraeli, kde na něj kdysi odkazoval Ježíš jako na koření užívané Židy (Matouš 23,23). Zmínka o něm se...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Péče o pleť

Melaleuca se nachází nejen v řadě oblíbených produktů péče o pleť, ale také v mnoha jiných kosmetických nebo farmaceutických...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Myslíte, že sníte více nechutného jídla z větší nebo menší misky?

Na jídle nás přitahuje jenom chuť a vůně, že? Brian Wansink, ředitel laboratoře na Cornell University, zjistil, že roli hraje i...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie