Strava
![](/image.php?4170&0&t=1)
Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?
Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?2880&0&t=1)
Rybí olej, bez cholesterolu, který se nachází v rybím mase, vypadá jako skvělý doplněk mé stravy. Mám pravdu?
Ne zcela. Výsledkem výše uvedených zjištění bylo, že průmysl výroby zdravých potravin i někteří lékaři začali doporučovat...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3268&0&t=1)
Změna tradiční stravy podávané ve školních jídelnách, v armádě, téměř v každé restauraci a skoro u každého rodinného jídelního stolu naráží na značný odpor. Proč to trvá tak dlouho, než rady o správné stravě přijme široká veřejnost?
Jedním z pádných důvodů je osobní zaujatost pracovníků ve zdravotnictví. Většina dietologů, lékařů i dalších...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?2566&0&t=1)
Jak dosáhnu stravy s nízkým obsahem bílkovin, která ale mému tělu dodá dostatek bílkovin potřebných pro jeho obnovovací a jiné funkce?
Podle studií věnovaných výzkumu vápníkové bilance to pro většinu lidí znamená snížit příjem bílkovin asi na 50 gramů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?796&0&t=1)
Sojové maso jsem jednou vyzkoušela a rodina ho odmítla jíst. Něco jsem udělala špatně, nebo měli pravdu?
Chuť připraveného sojového masa závisí jednoznačně na přípravě. Je důležité, aby všechny příchutě, které chcete do...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3604&0&t=1)
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3592&0&t=1)
Kdy biopotraviny škodí?
Možná jde o trochu provokativní název, který u uživatelů bioproduktů vyvolá otázku: Jak to, že mohou i škodit? V posledních...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3606&0&t=1)
Saturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3608&0&t=1)
Rozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3616&0&t=1)
Para ořechy
Pro svůj vysoký obsah vitamínu B1 jsou vhodné pro ty, kteří trpí nervovou poruchou jako je podrážděnost, deprese, ztráta paměti...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie