Strava
![](/image.php?3648&0&t=1)
Sladovit
Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3558&0&t=1)
Mořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr
Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1980&0&t=1)
Je vaření v páře opravdu tak zdravé?
Je. Do potravy se dostane nejméně tuku ze všech tepelných úprav. Vitamíny a minerály se nevyplaví do vody a zelenina si zachová...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3650&0&t=1)
Sladěnka
Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1982&0&t=1)
Cibule obsahuje hodně vitamínu C, ale nezničí se smažením?
Ne. Větší ztráty hrozí tím, že pokrájená cibule leží na prkýnku a čeká na tu správnou teplotu oleje na pánvi.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3652&0&t=1)
Shiitake
Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1984&0&t=1)
Tipy, jak méně solit a zachovat jídlu chuť:
Nepřidávejte sůl během vaření, ale až těsně před dovařením, resp. servírováním. Část použité soli nahraďte bylinkami a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?3654&0&t=1)
Sezamové semínko
Je možné pokládat je za nejzdravější semínka vůbec. Velmi vysoký obsah organického vápníku, hořčíku a fosforu je prospěšný...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3656&0&t=1)
Seitan
Je náhrada masa vyráběná z pšeničného lepku, který se dokáže strukturou a chutí přiblížit běžnému masu. Připravuje se...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3658&0&t=1)
Hlávkový salát
Je výbornou zeleninou vhodnou pro diabetiky, nemocné dnou a revmatismem. Je také vhodný při nespavosti, podrážděnosti a stresech.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie