Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Spirulina chráni před vlivy radiace

Spirulina je modrozelená řasa známá svojí náročností na čistotu prostředí ve kterém žije. Je zdrojem přirozených, lehce...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?

Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Slunečnicová semena

Dvě polévkové lžíce slunečnicových semen denně při nemocech srdce udělají za dva měsíce obrovský léčebný pokrok...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Hrozí i ze sójové majonézy infekce salmonelou?

Při zachování hygienických podmínek přípravy jídla ne. Kdyby se však tofu infikovalo například na krájecí desce (těsně...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Rady lékaře

Sladovit

Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Mořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr

Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Je vaření v páře opravdu tak zdravé?

Je. Do potravy se dostane nejméně tuku ze všech tepelných úprav. Vitamíny a minerály se nevyplaví do vody a zelenina si zachová...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Sladěnka

Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Cibule obsahuje hodně vitamínu C, ale nezničí se smažením?

Ne. Větší ztráty hrozí tím, že pokrájená cibule leží na prkýnku a čeká na tu správnou teplotu oleje na pánvi.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Shiitake

Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie