Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Tučná jídla narušují funkci cév

Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Pistáciové oříšky

Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Zůstávají v rýži po uvaření ještě nějaké vitamíny a minerály?

Samozřejmě. Některé vitamíny skupiny B jsou termolabilní a jejich obsah po uvaření výrazně klesne, ale to, co tam zůstane, nejsou...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Žitný chléb má budoucnost i pro vás

Po každém jídle slinivka vylučuje do krve inzulín, který pomáhá tělu vypořádat se se zvýšením hladiny krevního cukru, jež...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Petržel

Obsahuje velké množství chlorofylu a karotenů. Je proto velmi důležitá pro dobrý stav zraku, sliznic, pokožky, nehtů a vlasů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Proč je dobré brambory nejprve uvařit ve slupce a teprve potom je nakrájet?

Když brambory nejprve nakrájíte a potom vaříte – a to ještě ve slané vodě – draslík z nich se vyplaví do vody a do brambor se...Rubrika: Brambory | Typ článku: Poradna výživy

Oves

Snižuje hladinu cholesterolu, krevní tlak, příznivé působí při některých nemocech srdce. Působí jako sedativum, uklidňuje při...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Okurky mám ráda, ale bývá mi po nich těžko. Jak bych je měla jíst?

Zkuste jíst mladé anebo menší kusy i se slupkou. Ta totiž obsahuje některé enzymy, které ulehčí trávení. Nejezte jich najednou...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Lískové ořechy

Jsou prospěšné při neurózách, nervovém a fyzickém vyčerpání, pro zlepšení paměti a k uklidnění.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Liší se nějak podstatně složení papriky různé barvy?

Ne. Rozdíl je jen v obsahu pigmentů – barviv. Zelená obsahuje hodně chlorofylu, který překrývá i žlutou barvu betakaroténu....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy