Články
Kajenský pepř do ponožek
Malinké, krásně červené chilli papričky vypadají velice dekorativně. Měli bychom však s nimi zacházet spíš „jako se...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: ČlánkyKamut - prapůvodní obilí
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: ČlánkyKapustňáci, mořské krávy
V moři je doma jedno velké zvíře. Víte které? Tito tvorové patří na seznam ohrožených druhů. Ve Spojených státech jich žije...Rubrika: Evoluce vs. stvoření | Typ článku: ČlánkyKarcinogeny v potravinách
Chtěl bych obrátit vaši pozornost k jedné dotěrné otázce, jmenovitě ke karcinogenům v potravinách. Už jsme o této problematice...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyKarcinogeny ve stravě
Tabák není ani náhodou jediným zdrojem karcinogenů. Když se v laboratoři nebo v kuchyni tepelně upravuje cukr, kreatinin anebo...Rubrika: Rakovina | Typ článku: ČlánkyKarnitin - pýcha a pád?
Co jsme se toho naposlouchali o tom, jak je maso nezbytné, protože obsahuje karnitin. A podívejme se na to: karnitin je ve skutečnosti...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyKáva – potěšení i pohroma
Osmdesát procent světové populace konzumuje nápoje s obsahem kofeinu – a káva je nejužívanějším z těchto povzbuzujících...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: ČlánkyKáva: Jen na půl plynu
Káva má na náš mozek dalekosáhlé účinky. Není divu, vždyť je naší nejoblíbenější drogou - sloužící mj. k rychlému...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyKávu si osladím…
Káva. Někteří na ni nedají dopustit, jiní se jí vyhýbají. Mnozí dnes proklamují, a to i na vědecké bázi, prospěšné účinky...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: ČlánkyKde se vzala blbá nálada
O blbé náladě mluvil poprvé Václav Havel v rudolfínském projevu. Bylo to na podzim 1997. Pravděpodobně měl tehdy na mysli...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články