Encyklopedie
Pšenice špalda
Je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala velké množství cenných látek. Obsahuje hodně hořčíku...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopediePšeničné klíčky
Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, které jsou hodnotnější než...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopediePšeničné otruby
I když pšeničné otruby obsahují hodně proteinů, tuků, vitaminů a minerálů, lidé je příliš nevyužívají. Je to zejména...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopediePusa jako malina ...
Malinami si člověk vylepšoval jídelníček už pradávna, přesto se v našich zahrádkách začaly pěstovat až v 16. století....Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieRajče
Rajče je po bramboře nejrozšířenější rostlinou z čeledi Solanaceae a pěstuje se téměř na celém světě. V 16. století jej...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieRozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieRůžičková kapusta
Patří mezi nejchutnější a nejlépe stravitelné druhy kapusty. Obsahuje především vitamín A a C, z minerálních látek je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieRůžová palma
Jedná se o vysokou tropickou trávu. Botanicky se jmenuje vousatka Martinova. Vyskytuje se v Severní Africe, Indii a na Jávě. Silice se...Rubrika: Éterické oleje | Typ článku: EncyklopedieRýže
Rýže patří do rodu jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Je jí známo asi dvacet druhů. Rýže je stará kulturní...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieRýže
Rýži se říká chléb Asie. Většina její produkce, asi 500 milionů metrických tun ročně, pochází z Číny, Indie, Bangladéše...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie