Encyklopedie
Tempeh
Tempeh je v Japonsku, Číně a Indonésii tradičně užívaný fermentovaný sójový výrobek, který se používá jako plnohodnotná...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieTofu
Tofu patří mezi mnohoúčelovou potravinu. V Asii byla používána již před 2000 lety. Způsob výroby objevili buddhističtí mniši....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieTofu
Tofu nemáte rádi, říkáte? Už jste je někdy vyzkoušeli? Mnozí lidé, kteří říkají, že nemají tofu rádi, je ještě nikdy...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieTofu je dobře stravitelná bílkovina, která pomáhá proti osteoporóze
Vypadá jako tvaroh, a není to tvaroh. Není z mléka, ale ze sóji. Snad vás neodradí doslovný překlad: Tofu = zkažené boby. To =...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieTofu, sójový sýr
Sojový sýr tofu, jedno z nejuniverzálnějších bílkovinných jídel, výrobek s dvoutisíciletou tradicí v asijské kuchyni, dobývá...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: EncyklopedieTřešně
V minulosti se třešně považovaly za sladké, chutné, ale nutričně a terapeuticky málo hodnotné ovoce. Dnes se již ví, že se...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieTuřín
Přestože se dnes tuřin v kuchyni téměř nepoužívá, ve středověku jeho bulvy zaháněly hlad lidí i hospodářských zvířat....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieTykev, dýně
Obsahuje velkou skupinu tykví s nejrozmanitějšími plody - od okrasných malých tykviček až po obří tykve. Pochází z Peru a je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieTymián, nejen do rajské omáčky
To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieVanilka (Vanilla planifolia)
K aromatizování jídel. Pro aromatické ochucení sladkých jídel přidejte jednu kapku vanilkového extraktu na 500g kompotu, čtyři...Rubrika: Éterické oleje | Typ článku: Encyklopedie