Encyklopedie
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieŠalvěj pomáhá nejen při nemocech s mandlemi
Možná si myslíte, že šalvěj neznáte, že ji nepoužíváte. Ale jistě máte doma různé směsi koření, a kdybyste podrobněji...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieŠpalda se považuje za zdravější druh pšenice
Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieŠpenát
Pepek námořník jedl špenát proto, aby získal velkou sílu. Dnešní klinické i laboratorní výzkumy potvrzují, že dělal dobře....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieŠpenát chrání oči, sliznici i pleť
Zelenina, kterou malé děti nemají rády. Ani já jsem jej neměla ráda. Zelená barva na talíři se mi nelíbila a tak jsem špenát...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieŠvestky čistí střeva i klouby
To je zvláštní, jedno ovoce, a já mám k němu dvojí vztah. Mohou za to školní jídelny. Pokud se za socialismu podával kompot, byl...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieTahini
Je máslo - pasta připravená z rozdrcených sezamových semínek. Je tradiční součástí středozemí pomazánky - hummusu. Tahini je...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieTajemná kustovnice
Podle některých názorů se jedná o elixír mládí, který prodlouží život o dvacet let. Jiní tvrdí, že likviduje rakovinné...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieTamari
Sójová omáčka vyráběná ze sójových bobů a mořské soli. Kvasí po mnoho měsíců v dřevěných kádích. Jedná se o tradiční...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieTempeh
Tempeh je v Indonésii základem jídelníčku. Vyrábí se z celých uvařených sójových bobů, které jsou kultivovány a...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie