Encyklopedie
Řecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieŘedkvička
Ačkoliv Římané rozšířili ředkvičky po celé Evropě, nejoblíbenější jsou na Dálném východě. Zatímco Němci ročně snědí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSalátová čekanka
Říká se, že když chce člověk vypěstovat kvalitní čekanku, nesmí opustit Brusel a musí rostlinám zajistit vlhkost, teplo a tmu....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSarapis
Stále více žen se obrací na bezplatnou poradenskou telefonní linku Centra život a zdraví s dotazem, zda mohou hormonální léčbu...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: EncyklopedieSaturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieSeitan
Seitan je rostlinná bílkovina (lepek) z pšeničné mouky (pšenice obsahuje asi 10% bílkovin). Seitan lze upravovat stejně jako maso...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: EncyklopedieSeitan
Je náhrada masa vyráběná z pšeničného lepku, který se dokáže strukturou a chutí přiblížit běžnému masu. Připravuje se...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieSezamové semínko
Je možné pokládat je za nejzdravější semínka vůbec. Velmi vysoký obsah organického vápníku, hořčíku a fosforu je prospěšný...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieSezamový olej
Má jemnou chuť a nepodléhá oxidaci, neboť obsahuje sezamol, který je silným antioxidantem. Je výborným regeneračním prostředkem....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: EncyklopedieShiitake
Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie