Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Škodlivost kofoly

Řešíme s manželkou škodlivost kofoly (či koly) bez cukru, nechce ji kupovat, že jí prý rozbije inzulín a dostane cukrovku. Chci se...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Také jedete na cukr nebo čokoládu?

Potraviny s vysokým obsahem cukru zhoršují fungování mozku. Člověk, který je závislý na cukru, se cítí po koblize ke snídani na...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak méně solit a zachovat jídlu chuť:

Nepřidávejte sůl během vaření, ale až těsně před dovařením, resp. servírováním. Část použité soli nahraďte bylinkami a...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak minimalizovat spotřebu olejů

Snižte spotřebu olejů tím, že olej vlijete do čisté nádobky na tekuté mýdlo. Tak budete moci přesněji kontrolovat, kolik oleje...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak nahradit cukr

Používejte místo sirupu jako zálivky na vafle raději ovoce. Sežeňte si recepty, jak připravovat koláče a sladké moučníky bez...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak omezit příjem tuku:

Vylučte uzeniny, vnitřnosti a konzervované masné výrobky. Omezte spotřebu tmavého masa (vepřové, hovězí, zvěřina). Konzumujte...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Tipy, jak se vyhnout popojídání

Jak se vypořádat s touhou dát si něco dobrého na zub? Zde je pár tipů. Zaprvé, dobře se nasnídejte a nebudete mít uprostřed...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Tlumení zánětu v těle

Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zá­nětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?

I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Trojboj proti LDL cholesterolu

Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy