Poradna výživy
Výhody a rizika konzumace ryb
Někteří odborníci na výživu tvrdí, že prospěšné účinky stravy bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega-3 převyšují u...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyVyhýbejte se druhotným potravinám
Omezené užívání živočišných potravin řeší otázku saturovaného tuku i dietního cholesterolu. Chcete-li dosáhnout nejlepšího...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživyVyplatí se stát se vegetariánem?
Statistiky potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství (bezmasý způsob stravování). Podle průzkumu agentury Soffres-Factum se...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyVýrobci chtějí doplňovat ovocné džusy kofeinem
Minute Maid, což je dceřiná firma společnosti Coca Cola, hodlá přijít na trh s novou řadou ovocných džusů doplněných obsahem...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživyVýrobci kojenecké výživy si najímají v rozvojových zemích lékaře
V dnešní době se mnohé ženy v západních zemích vracejí ke kojení; výrobci dětské výživy se tak musejí poohlížet po nových...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživyVysoký glykemický index
Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyVyvolává kofein závislost, nebo ne?
V případě kofeinu lze hovořit o závislosti dvojího druhu: psychické a fyzické. I malé dávky kofeinu užívané pravidelně po...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživyVždycky jsem si myslel, že hlavním viníkem při vzniku cukrovky je cukr. Je to tak?
Dr. James Anderson, profesor medicíny a klinické výživy na Lékařské univerzitě v Kentucky a známá autorita na problematiku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživyZ čeho se skládají bílkoviny a kde se berou?
Stavební bloky bílkovin se nazývají aminokyseliny. Různé kombinace dvaceti aminokyselin vytvářejí bílkoviny, které nalézáme u...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyZahušťování polévek a omáček
Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy