Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Výhody a rizika konzumace ryb

Někteří odborníci na výživu tvrdí, že prospěšné účinky stravy bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega-3 převyšují u...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Vyhýbejte se druhotným potravinám

Omezené užívání živočišných potravin řeší otázku saturovaného tuku i dietního cholesterolu. Chcete-li dosáhnout nejlepšího...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy

Vyplatí se stát se vegetariánem?

Statistiky potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství (bezmasý způsob stravování). Podle průzkumu agentury Soffres-Factum se...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Výrobci chtějí doplňovat ovocné džusy kofeinem

Minute Maid, což je dceřiná firma společnosti Coca Cola, hodlá přijít na trh s novou řadou ovocných džusů doplněných obsahem...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy

Výrobci kojenecké výživy si najímají v rozvojových zemích lékaře

V dnešní době se mnohé ženy v západních zemích vracejí ke kojení; výrobci dětské výživy se tak musejí poohlížet po nových...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy

Vysoký glykemický index

Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vyvolává kofein závislost, nebo ne?

V případě kofeinu lze hovořit o závislosti dvojího druhu: psychické a fyzické. I malé dávky kofeinu užívané pravidelně po...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy

Vždycky jsem si myslel, že hlavním viníkem při vzniku cukrovky je cukr. Je to tak?

Dr. James Anderson, profesor medicíny a klinické výživy na Lékařské univerzitě v Kentucky a známá autorita na problematiku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Z čeho se skládají bílkoviny a kde se berou?

Stavební bloky bílkovin se nazývají aminokyseliny. Různé kombinace dvaceti aminokyselin vytvářejí bílkoviny, které nalézáme u...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Zahušťování polévek a omáček

Z kukuřičného škrobu a malého množství vody (obvykle čtvrt až půl šálku) vytvořte řídkou pastu. Jedna až tři polévkové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy