Poradna výživy

Proč na tom záleží, jaké nápoje piji? Cožpak neobsahují všechny vodu?
Organismus dokáže využít vodu ve všech možných formách, u některých nápojů je to však problematické. Obsahují mnoho energie...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživy
Proč se má používat tofu místo vajec?
Neobsahuje žádný cholesterol, jeho hladinu v krvi sójová bílkovina dokonce snižuje. Obsahuje fytochemikálie (např. genistein...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Proč se na biomléce netvoří smetanová čepice?
Biomléko, které je na českém trhu, se prodává v PET lahvích a na obale je uvedeno, že mléko bylo homogenizováno a ošetřeno...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Proč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?
Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Proč se ženy v průměru dožívají vyššího věku než muži?
Ženy se skutečně v průměru dožívají vyššího věku než muži. Mezi děvčátky a chlapci nejsou výrazné rozdíly v nemocnosti a...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Poradna výživy
Proč tolik solíme?
Dnes je nesnadné vyhýbat se soli. Přibližně 75 procent našeho denního příjmu soli pochází z různých konzervovaných či jinak...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?
Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Prospěšné účinky krátkého postu
Je-li pro vás ubývání na váze velmi obtížné, možná budete uvažovat o tom jeden den v týdnu se postit. Půst sníží váš...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny
I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy