Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Jste-li obézní, co je lepší – nechat si udělat bypass žaludku nebo jej bandážovat?

Pokud má někdo více než 50 kilogramů nadváhu anebo index tělesné hmotnosti (BMI) vyšší než 40, považuje se za morbidně...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

K onemocnění můžeme být naprogramováni již v dětství

Rychlý přírůstek na váze v raném dětství zvyšuje riziko vypuknutí cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění již v rané...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

K prevenci cukrovky nestačí kosmetické změny životního stylu

Podstatná změna životního stylu může uchránit lidi vystavené vysokému riziku vzniku cukrovky před tímto onemocněním. Malé...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

K prevenci nemocí srdce a cév

Odborníci AHA (Americké srdeční asociace) ve svých nových doporučeních uvádějí, že zdravý životní styl, tedy nekouření...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Kalorická hustota jídel a pocit nasycení

Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kalorie zhoršují pálení žáhy

Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kamarádka krevního cukru

Máte potíže s vyšší hladinou krevního cukru? Seznamte se s vlákninou. Studie zveřejněná v New England Journal of Medicine...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Kardiovaskulární onemocnění a geny

Prospěšné účinky pohybové aktivity platí i pro ty, kteří jsou geneticky náchylní ke kardiovaskulárním onemocněním.Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Kari koření zřejmě zpomaluje postup Alzheimerovy choroby

Strava bohatá na kurkumin, což je složka nacházející se v koření, které je základem kari, v kurkumě, stojí zřejmě v pozadí...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Karotenoidy chrání před rakovinou prsu

Karotenoidy jsou antioxidanty, kterých je mnoho například v mrkvi, špenátu, kapustě, rajčatech, paprice, meruňkách, dýni či...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie