Studie
Kokosový tuk neškodí, ale pomáhá
Nasycené tuky se obvykle skloňují pouze v negativních souvislostech. Ale mají nasycené tuky ze živočišné potravy stejný účinek...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieKolik ovoce denně už bude příliš mnoho?
Sedmnáct lidí dostalo za úkol jíst denně 20 porcí (1,6-2 kg) ovoce. Navzdory mimořádně vysokému obsahu fruktózy ve stravě, cca...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieKolik spánku potřebuje váš potomek?
Vědecké studie ukazují, že dospívající potřebují denně 9 hodin a 15 minut spánku. Děti potřebují v průměru deset hodin...Rubrika: Spánek | Typ článku: StudieKombinace stravy a pohybu dobrou prevencí demence
Všichni víme, že strava i pohyb jsou důležité. Nový výzkum naznačuje, že kombinace obou těchto prvků může zvláště...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: StudieKonkubinát před svatbou zvyšuje riziko rozvodu
Mnohé studie po celém světě zjistily, že konkubinát před svatbou zvyšuje riziko pozdějšího rozvodu přibližně o 40-85% (Bumpass...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: StudieKontaminace PCB se šíří mezi belgickými vepři
Belgičtí hygienici uvedli, že se jim podařilo zjistit v krmivu pro vepře ty samé rakovinotvorné chemikálie, které byly nalezeny...Rubrika: Léky | Typ článku: StudieKonzumace alkoholu může být v souvislosti s nízkou hladinou folátů zvlášť zrádná
Výzkumníci z Harvardu zjistili, že v porovnání s abstinentkami měly ženy, které denně vypily aspoň dva nápoje obsahující...Rubrika: Alkohol | Typ článku: StudieKonzumace bílkovin a zlomeniny u žen
Bílkoviny ve stravě zvyšují ztráty vápníku močí a jsou spojovány ve studiích po celém světě s vyšším rizikem zlomeniny...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: StudieKonzumace celého zrna je výbornou prevencí cukrovky
Článek publikovaný v časopise Archives of Internal Medicine dokumentoval skutečnost, že konzumace celozrnných obilovin významně...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: StudieKonzumace drůbeže je nejčastější příčinou otrav z jídla
Organizace Centers for Disease Control oznámila, že drůbež je hlavní příčinou infekčních onemocnění z jídla. Celkem 17 % otrav...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie