Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Konzumace celého zrna je výbornou prevencí cukrovky

Článek publikovaný v časopise Archives of Internal Medicine dokumentoval skutečnost, že konzumace celozrnných obilovin významně...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace drůbeže je nejčastější příčinou otrav z jídla

Organizace Centers for Disease Control oznámila, že drůbež je hlavní příčinou infekčních onemocnění z jídla. Celkem 17 % otrav...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva

Studie Polyp Prevention Trial porovnávala ty, kteří zkonzumovali nejvíce fazolí, s těmi, kteří jich snědli nejméně. U první...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace chipsů přispívá k degeneraci sítnice

Všichni víme, že tuky v rafinovaných potravinách mohou způsobovat srdeční onemocnění. Výsledky nové studie nám dávají...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Konzumace lesních plodů snižuje riziko Parkinsonovy choroby

Publikování dat od více než 130 tisíc dospělých osob ukázalo, že ti, kteří přijímali stravou nejvyšší množství antokyanů...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Konzumace masa a rakovina plic

Není žádnou novinkou, že výskyt rakoviny plic je těsně spojen s kouřením. Výzkumníci však začínají vršit důkazy, že...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masa a riziko rakoviny

Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky

Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice

Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Konzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku

Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vy­soký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Studie