Studie

Konzumace masa a riziko rakoviny
Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky
Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Konzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku
Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vysoký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Studie
Konzumace masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu
Je známo, že v Uruguayi je vysoká nemocnost a úmrtnost na rakovinu prsu. Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsu jsou spojeny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Ve studii publikované v časopise Circulation analyzovali vědci výsledky dvanáctiletého sledování 37 tisíc zdravých mužů ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Konzumace nápojů s vysokým obsahem fruktózy přispívá ke dně
Ženy, které pily denně v průměru jeden nápoj s vysokým obsahem fruktózy, měly o 74 % vyšší riziko onemocnění dnou v...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie
Konzumace ořechů nepřispívá k nabírání na váze
Ořechy obsahují obecně hodně tuků a tak se mnozí lidé obávají, že jejich konzumace je ohrozí přibýváním na váze.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie
Konzumace ořechů snižuje riziko nemocí srdce u žen
Časté jedení ořechů - v celkovém množství převyšujícím 150 gramů týdně - snižuje riziko výskytu srdečního záchvatu...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie