Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Výživová poradna

Cerel, Cibule, Cizrna, Couscous

Celer. Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Nejvhodnější zdroje vápníku:

Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nejvhodnější zdroje selénu:

Brazilské (para) ořechy, obiloviny, kukuřice, celozrnné výrobky, houby, česnek, cibule, brokolice, slunečnicové semínko.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nejvhodnější zdroje kyseliny listové:

Čočka, ovesné vločky, kukuřičné vločky, špenát, růžičková kapusta, brokolice, květák, chřest, avokádo, černá fazole...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nejvhodnější zdroje draslíku:

Banány, sušené ovoce, brambory, zelenina, citrusy, avokádo, švestky, rajčatová šťáva, sója, mandle, špenát.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Nejvhodnější zdroje železa:

Luštěniny (nejvíce čočka), sezam, sušené meruňky, dýňové semínko, lněné semínko, mák, kokos, mangold, kopřiva.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Až do dna!

Naše tělo vodu tolik potřebuje! Pamatujte si, že pocit žízně zaostává za skutečnou potřebou vody, kterou tělo vyžaduje. Ve...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Od zrna ke kuřeti

V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B

Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie

Sedm omylů

Podle obvodu našich pasů lze soudit, že jsme dobře živeným národem. Za toto privilegium ovšem platíme vysokou cenu v podobě...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články