Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole černá ledvina

Velká fazole s lesklým černým povrchem. Do Evropy se dostala z Jižní Ameriky už za časů Kryštofa Kolumba. Dnes se pěstuje především v Thajsku a Číně, ale i v Karibské oblasti, kde je velice populární.
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Encyklopedie

Je nepostradatelnou součástí např. mexické kuchyně. Kromě výborné chuti působí v jídle též svojí výraznou barvou. Má mírně nasládlou chuť a připravuje se obdobným způsobem jako  fazole červená ledvina. Pro urychlení vaření se doporučuje fazoli černou ledvinu namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních 15 minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci).

Počet přečtení: 6309
Datum: 19. 8. 2007