Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole mungo, zelená soja

Zemí původu je Indie, jsou však oblíbené na celém dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie. Boby mají olivově zelenou barvu. Prodávají se loupané, celé, nebo půlené.
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Encyklopedie

Někdy se označují jako zelená sója. Je bohatá na železo a vitamíny. Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Je velmi vhodná ke klíčení.

Fazole mungo se namáčí 4-8 hodin a vaří 45 minut (v tlakovém hrnci 10 minut).

Počet přečtení: 8324
Datum: 23. 8. 2007