Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Luštěniny v konzervách

Luštěniny v konzervách jsou pohodlné, ale mají stejný obsah živin jako ty, které si uvaříme doma?
Rubrika: Luštěniny
|
Typ článku: Poradna výživy

Jedna studie nedávno zjistila, že konzervované luštěniny jsou skutečně stejně zdravé jako ty domácí, jen s jednou výjimkou, a tou je sodík. Do konzervovaných luštěnin se často přidává sůl, takže výsledný obsah soli je až stokrát vyšší, než když je budete doma vařit nesolené. Když konzervované fazole slijete a propláchnete čerstvou vodou, odstraníte asi polovinu přidané soli, ale zároveň s ní odplavíte i živiny.

Lepší je proto kupovat konzervované luštěniny bez přidané soli a do pokrmu použít i všechen nálev.

Počet přečtení: 1112
Datum: 19. 11. 2021