Recepty

Palačinky z celozrnné mouky (2 porce)
2 š sójového mléka, 2 pl lněných semínek, 3 pl přírodního cukru, špetka soli, 6 pl hladké mouky, 6 pl celozrnné pšeničné...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Jablka v županu (2-3 porce)
5 jablek, 1/2 dávky palačinkového těsta podle předchozího receptu, mouka na obalování, 1-2 čl skořicového cukruRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Domácí celozrnné buchty (12 buchet)
Kvásek: 1 š vlažného sójového mléka, 1 čl cukru, špetka soli, 1 pl mouky, 1/3 kostky droždí (rozdrobeného)Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Celozrnné buchty v páře
Kvásek: Složení i postup jsou stejné jako v předchozím receptu.Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty
Rychlý jablkový koláč (1 plech)
2 š polohrubé mouky, 2 š hladké mouky, 2 1/2 š celozrnné žitné mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g rostlinného tuku Hera, 1 š...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Banánová zmrzlina
2 větší zralé banányRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Oříšková zmrzlina
2 větší zralé banány (nakrájené zmrazíme a rozmixujeme na krém), 1 1/2 pl lískových oříšků nasucho opražených a pomletýchRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Broskvová zmrzlina
1 1/2 zralého banánu, 1 vypeckovaná broskev, 1 čl meduRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Tepelná úprava zeleniny
Přirozená, přírodní strava je zajímavá mimo jiné i barevnými kreacemi, které můžeme – zejména díky zelenině – na talíři...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Napařování zeleniny (neboli vaření v páře)
Do hrnce vlijeme trochu vody a vložíme do něj napařovací síto, na kterém je nakrájená zelenina. Síto používáme zásadně...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty