Recepty
Ovocný salát
1/2 šl bulguru, 3 šl vody, rozinky, mleté vlašské ořechy (opražené na sucho mají výraznější chuť a vůni), sezónní ovoceRubrika: Ovocné recepty | Typ článku: ReceptyBurizoník
3 balíčky burizonů, 1 dl oleje, 2 dl sladěnky (pro celiaky jahelný nebo kukuřičný slad), 100 g nasekaných lískových ořechů, 100...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyKřehké šátečky
150 g hladké kukuřičné mouky, 150 g hladké celozrnné mouky (sójové, jahelné), 300 g tofu, 150 g kukuřičného oleje (nebo planty)...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyHummus
Přes noc namočíme 1 šálek římského hrachu. Ráno hrách propereme, přidáme čerstvou vodu a vaříme s proužkem řasy kombu...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: ReceptyJáhlové krokety
Proprané jáhly vaříme asi 20 minut se špetkou soli ve vodě (v poměru 1:2). Přidáme nastrouhanou mrkev, košťál z brokolice a...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyJáhlový nákyp
1/2 šálku jáhel, 1/2 šálku kulaté rýže natural, 6 ks jablek, rozinky, ořechy, sůl, olejRubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlová kaše sladká
Uvařené jáhly umixujeme s dezertem Provamel, ozdobíme ovocem a ořechy.Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlová kaše slaná
Do uvařených horkých jáhel ručním mixérem zašleháme teplé sójové mléko (Provamel natural - červené) nebo sójovou smetanu....Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyZákladní úprava jáhel
1 díl jáhel, 2-5 dílů vodyRubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: ReceptyPohankovo-kukuřičná kaše
4-5 šálků sójového nápoje, 1 šálek pohanky, špetka soli, 1/2 šálku kukuřičné krupice, 2 1/2 lžíce medu, 1/3 šálku rozinek...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty