Recepty
Cizrna s lilkem
200 g přes noc namočené cizrny scedíme, zalijeme větším množstvím vody a vaříme 1 hodinu u více podle stáří luštěniny....Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: ReceptyFazole s těstovinou
olej slunečnicový 2 pl, cibule nakrájená 3 pl, voda 4 pl, solčanka 1 čl, petrželová nať nasekaná 2 pl, česnek 2 stroužky, voda...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: ReceptySójová drť
Můžeme občas podušenou přidat do kapustových karbenátků nebo karbenátků z kadeřávku.Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptyDrožďová pomazánka
Na 2 pl oleje a 2 pl vody osmažíme do růžova 2 velké cibule nakrájené na kostičky. Na ně rozdrobíme 4 kostky droždí a smažíme...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: ReceptyVývar z cizrny
cizrna 1 š (1 š = 1,8 dl), voda 12 š, mrkev 5 ks, kedluben 1 ks , petržel (i s natí) 2 ks, paprika zelená 1/2 ks, kapusta 1–2...Rubrika: Polévky | Typ článku: ReceptyFazole na mexický způsob
cibule 1 ks, olej 1 pl, paprika 1 ks, rajčata 2 ks, cukr 1,5 čl, oregano mezi prsty, bazalka mezi prsty, solčanka 1/2 –1 čl...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: ReceptyPohankové knedlíky – příloha
voda 900–1000 ml, solčanka, sůl podle chuti, droždí sušené 5 pl, cibule (nakrájet) 2 ks, olej 2 pl, pohankové vločky 250 gRubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyHrachová polévka
200 g předem namočeného hrachu uvaříme do mírného rozvaření. Přidáme 1 kostku würzlu, necháme rozpustit,okořeníme...Rubrika: Polévky | Typ článku: ReceptyPolévka květáková s ovesnými vločkami
voda 4 š (1 š = 2 dl), květák 200 g, ovesné vločky jemné 2–3 pl, solčanka 1,5 čl, bazalka 1/4 čl, petrželka čerstvá sekaná 2...Rubrika: Polévky | Typ článku: ReceptyFazolový chlebíček
175 g červených fazolí předem namočíme a uvaříme je s řasou kombu do měkka. Scedíme, ale vývar uschováme. Fazole rozmačkáme....Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty