Recepty
Špenátový nákyp (náplň) s tofu
cibule nakrájená 1 velká, celer nastrouhaný 1 hrst, olej 2 pl, droždí čerstvé 1 ks, voda 1 š, špenát 450 g, dětská krupička 7...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptySalát z červené řepy
600 g uvařené červené řepy nakrájené na kostičky, 300 g uvařených brambor nakrájených na kostičky, 1/2 sójové smetany...Rubrika: Saláty | Typ článku: ReceptyZapékané brambory s pórkem
500 g pórku nakrájeného na kolečka 1,5 cm silná vaříme 8 minut, scedíme. 500 g brambor na plátky 1,5 cm vaříme zvlášť 10 minut...Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: ReceptyZapékaný květák v bramborové kaší
brambory 900 g, sójové mléko 150–200 ml, zelená cibulka 2 ks, olej 2 PL g, sůl na dochucení , ovesné vločky jemné 1 š, květák...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyLívanečky s červenou řepou
Lívanečky: 400 g CZ mouky, 5 g sušeného aktivního droždí, asi 700 ml sójového mléka, 1 l mleté kurkumy, 1/2 l mletého zázvoru...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyŽluté cukety na mátě
olivový olej 1 pl, zelí asi 200 g (nakrájet na kostičky střední velikosti), mrkev 1 velká (nastrouhat na „slzičky“), celer 2–3...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyVenkovské fazolové lusky
fazolové lusky (čerstvé nebo mražené) 350 g, voda na uvaření, sůl na osolení vody, česnek 3 stroužky, olej 1 pl, kopr čerstvý...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyZapečený špenát (ředkvičkové listí, mangold, salát, římský salát)
Asi 200 g brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. 200 g špenátu (listí) povaříme ve vodě, necháme okapat a...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyPórek zapečený v polentě
pórek 500 g napařit vcelku a nakrájet na asi 2 cm široké kousky, sůl podle potřeby, celozrnný chléb 3 krajíceRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyŘízky z červené řepy
500 g uvařené červené řepy, pepř, sůl, asi 100 g CZ mouky, 100 g strouhanky, voda nebo odvar z lněného semínkaRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty