Rubriky

Sůl se používala kdysi jako platidlo
Sůl je nejběžněji používaným nekalorickým potravinovým aditivem. V minulosti byla sůl vzácnou a ceněnou komoditou, v určité...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Tiché blokády po angioplastice běžné
Srdeční pacienti, kteří se podrobí angioplastice na vyčištění koronárních cév, jsou často svědky toho, jak se jejich cévy...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Praktikování šesti opatření zabrání 78 % případů hypertenze
Vědci sledovali po čtrnáct let skoro 84 tisíc žen, účastnic velké studie na zdravotních sestrách (Nurses' Health Study).Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Podávání vitamínu E zlepšuje stav u retardovaných dětí
Dr. Del Guidice z Buenos Aires podával po mnoho let dva gramy vitamínu E denně retardovaným dětem, dokonce i mongoloidním, a podařilo...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře
Existuje nějaká jasná odpověď na otázku, zda konzumovat potraviny s aditivy či nikoliv?
V potravinách se nachází dlouhá řada potravinových aditiv. Mnohé z nich jsou v současné době předmětem vzrušené debaty mezi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Makulární degenerace
Zhoršení zraku, zamlžená skvrna v místě, kam se právě díváte, zkřivené vidění, kdy se přímky zdají být zaoblenými a...Rubrika: Různé | Typ článku: Články
Fyzický kontakt
Když jsme byli nemluvňaty a ještě jsme neuměli ani lézt ani přijímat tuhou stravu, už jsme se radovali z lásky. Četné výzkumné...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články
Slunečnicová zálivka
1,5 š loupaného slunečnicového semínka (1 š = 1,8 dl), 2 š horké vody, 1 čl würzlu, 1 čl sójové omáčky shodou, 1,5 čl...Rubrika: Zálivky a dresinky | Typ článku: Recepty
Dá se zjistit, jaké hladiny rakovinotvorných látek v potravinách jsou ještě bezpečné?
Není možné zodpovědně určit neškodné hladiny rakovinotvorných látek v potravě. Co se v jednom experimentu ukáže jako bezpečné...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře
Kolik vody skutečně potřebujeme vypít?
Hyponatremie je stav, kdy je hladina sodíku v našem těle příliš nízká, v důsledku čehož začíná voda působit „bobtnání"...Rubrika: Voda | Typ článku: Rady lékaře