Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Co je to cholesterol?

Cholesterol je látka rozpustná v tucích, která se vytváří v játrech, střevech a dalších tkáních a je převáděna na řadu...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživy

Mobily a rakovina

Dosud největší studie věnovaná škodlivosti mobilů prokázala, že jejich dlouhodobé používání skutečně způsobuje rakovinu....Rubrika: Technika | Typ článku: Články

Potravinové alergie mohou stát v pozadí zánětů – cystitidy, kolitidy, sinusitidy…

Mladé dívky, které trpí opakovanými záněty močového měchýře (cystitidou), mohou ve skutečnosti strádat potravinovou alergií....Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Píseň Lámechova

Tu řekl Lámech svým ženám: „Ádo a Silo, poslyšte můj hlas, ženy Lámechovy, naslouchejte mé řeči: Zabil jsem muže za své...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články

Co mám říct lidem, kteří mi argumentují nedostatkem vitaminu B12 proti rostlinné stravě?

Nebezpečí, které přináší pravidelná konzumace živočišných produktů, daleko převyšuje rizika z jejich naprostého vyloučení....Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Doporučujte osobám ohroženým jeho nedostatkem užívat vitamin B12 v tabletách?

K pokrytí denních potřeb vitaminu B12 nedoporučuji užívat tablety tohoto vitaminu.Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře

Hořčík brání tvorbě kamenů

Studie prokázaly, že hořčík chrání proti kumulování nánosů vápníku. V experimentu, který provedli Kohler a Uhle, byla...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Ideální strava přece nemůže být čistě rostlinná, pokud neobsahuje minimálně jednu nezbytnou živinu – vitamin B12…

Možná vás překvapuje, jak může dojít k nemoci z nedostatku některé živiny ve stravě, která jinak evidentně vyhovuje našim...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Transmastné kyseliny

Transmastné kyseliny se nacházejí v malých množstvích v mase a mléčných výrobcích. Největší dávky těchto nezdravých tuků...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

V pozadí epileptických záchvatů stojí často alergické reakce na potraviny

Devatenáctiletá dívka přestala mít epileptické záchvaty poté, co bylo z její stravy vyloučeno hovězí maso. V pozadí záchvatů...Rubrika: Alergie | Typ článku: Studie