Rubriky
I dobře tepelně zpracované párky mohou obsahovat salmonelu
Britští vědci varují, že se baktérie salmonely nacházejí ve významném množství levných párků a nemusí dojít k jejich...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: StudieAstma se dá životním stylem významně ovlivnit
Astma je další nemocí, která má specifický vztah ke stravě. Budeme se zabývat tím, jak může vegetariánská strava pomoci...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyDaň na tučná jídla?
Britská lékařská společnost (British Medical Association) navrhla, aby byla na tučné potraviny, jako jsou např. sušenky a některé...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieLuštěniny, dar přírody
Luštěniny byly od pradávna nepostradatelnou součástí denního jídla. Dnes, kdy je možno snadno vyprodukovat mnoho jiných potravin...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyPřídavek vitamínu B bystří myšlení u starších lidí
Starší lidé, kteří mají ve stravě relativně menší množství niacinu (vitamín B-3), jsou vystaveni vyššímu riziku, že u nich...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieNávrat do podmínek ráje ...
V bohatých západních státech se staly živočišné produkty základem jídelníčku většiny lidí - kteří v důsledku této...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyJednoduché cukry mohou mít vliv na HDL cholesterol
Ve studii, které se zúčastnilo 55 žen po menopauze (s nadváhou či obezitou) se ukázalo, že lidé, kteří přecházejí na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieBiologické mateřství
Freud řekl, a naše společnost se horlivě snaží tomu věřit, že základní potřebou dítěte je potrava. Tato biologická potřeba...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: ČlánkyS celým zrnem za snížením rizika srdečního onemocnění
Rafinované obiloviny (nejčastěji v podobě výrobků z bíle mouky, bílé rýže atp.) obsahují menší množství vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieNízkotučná strava s nízkým obsahem soli snižuje krevní tlak
Nízkotučná strava s hojností ovoce a zeleniny, ale pouze malým množstvím soli, může vést k významnému poklesu krevního tlaku...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie