Rubriky
Wakame čistí krev
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí nepatrně hlouběji než iziki v okolí japonského ostrova Hokkaidó. Daří se...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieJečmen
Ječmen je znám asi tři tisíce let. Na čínské keramice z roku 1 520 př n.l. byly malba znázorňující konec hladomoru tím, že...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieMozek, jídlo a demence
Řada studií prezentovaných na největším světovém setkání odborníků na Alzheimerovu chorobu ukázala stejným směrem - jak nám...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: StudieMáta
Vytrvalá až 90 cm vysoká bylina se čtyřhranným stonkem. Listy jsou vstřícné, vejčité na okrajích pilovité. Květy jsou velice...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyKuřáci mají vyšší riziko bolestí zad
Poznatky nové studie svědčí o tom, že co je špatné pro srdce, může být špatné i pro záda. Ve studii, která trvala více než...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudieBrokolice
Brokolice si už i na našem stole našla své místo. Tato velice chutná zelenina je přechodnou formou mezi květákem a ostatními...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSexuální intimita
Jedna frustrovaná žena se v dopise svěřila manželské poradkyni se svými pocity: "Vždycky po milování mám pocit, že jsem jen kus...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: ČlánkySladké nebo slané? Světlo do našich chutí…
Vědci zkoumající chuťové preference člověka přišli na to, že touha po čokoládě může být signálem únavy a chuť na slanou...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieNa cestě z chorobince k pohostinnosti
Skandinávci to snad ještě nepochopili. Dodnes používají k označení nemocnice slova "chorobinec"! Brr! Nemusíte se mnou souhlasit...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyO lidech a zvířatech
V počátcích ekologického probuzení před třiceti lety bylo pro mnohé z nás základním podnětem překvapivé uvědomění, že...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články