Rubriky
Pohyb zlepšuje duševní zdraví starších lidí
Ve studii na 84 mužích a ženách ve věku 50 až 77 let s diagnózou klinické deprese se ukázalo, že čtyři měsíce pravidelného...Rubrika: Pohyb | Typ článku: StudieSója snižuje „špatný“ cholesterol u žen po menopauze
Výsledky jedné malé studie ukázaly, že konzumování sóji přináší určité snížení „špatného“ LDL cholesterolu u...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: StudieŽivot ve čtyřiceti nezačíná ani nekončí, jen se zpomaluje
Výsledky studie, která byla zveřejněna na setkání Britské psychologické společnosti v Londýně ukázaly, že rychlost reakce...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: StudieKuřáci mají tendenci i pít a nezdravě se živit
Studie, která zkoumala více než 6 700 dospělých lidí se širokou škálou zdravotních návyků, zjistila, že se stoupající...Rubrika: Kouření | Typ článku: StudieVláknina z obilovin chrání proti rakovině žaludku
Konzumování většího množství vlákniny z obilovin - v podobě takových potravin jako je celozrnný chléb, ovesné vločky, musli...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieObiloviny a rakovina
V Japonsku došlo od padesátých let k prudkému nárůstu výskytu rakoviny tlustého střeva. Spotřeba zeleniny se přitom od té doby...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieZdravotní sestry a životní styl
Velká studie na 84 129 zdravotních sestrách (Nurses Health Study) zkoumala rizikové faktory srdečního onemocnění - zvláště...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieS celozrnným chlebem na cestě k dlouhověkosti
Studie vypracovaná na téměř 34 tisících Norech zjistila, že ti z nich, kteří jedli nejvíce celozrnných potravin, měli o 23%...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: StudieVětší děti mají vyšší riziko juvenilní cukrovky
Podle výsledků nové studie mají obézní chlapci a děvčata starší tří let dvojnásobné riziko onemocnění juvenilní cukrovkou...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieMálo soli, málo tuku: nízký krevní tlak
Nová studie se zabývala 412 lidmi, kteří jedli buď typickou současnou stravu (založenou na konzumaci tmavého masa, sladkostí...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie