Sójové boby
Sója obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje k tvorbě vlastních bílkovin, je proto nazývána rostlinným masem. Doporučuje se nahrazovat jí maso při civilizačních nemocech, jako je vysoký krevní tlak, choroby srdce a cév, revmatických onemocněních, dně, osteoporóze, různých ekzémech, vyrážkách atp.
Sója je zásadotvorná a má vysoký obsah řady cenných minerálů (Ca, K, Mg, Fe). Její vysoký obsah vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku velmi příznivě působí na nervovou soustavu. Nahrazení masa sójou blahodárně působí při neurózách, depresích, roztroušené skleróze apod.
Sója vyniká ještě mnoha dalšími vlastnostmi, díky nimž bývá často nazývána potravinou budoucnosti.
Sójové boby se namáčí 8-12 hodin a poté se vaří 4 hodiny, z toho první hodinu na prudkém plameni. V tlakovém hrnci se uvaří za padesát minut.