Sójové výrobky
Na našem trhu je dostupná široká škála výrobků ze sóji (sójový sýr tofu v několika úpravách: přírodní bílý, uzený, marinovaný, bylinkový atd., dále sójové kostky, plátky, granulát a další) a též z pšenice (seitan – obilná bílkovina, klaso – klobása, klaso lahůdkové aj.)
Rubrika: Sója, tofu
| Typ článku: Encyklopedie
Výhodou tofu je neutrální chuť, univerzálnost při přípravě hlavních jídel a také i sladkých pokrmů, dresinků atd. Další výhodou je velmi rychlá (nebo žádná) tepelná úprava. Vedlejším produktem při výrobě tofu je okara, která má také bohaté využití v kuchyni.
Předností suchých sójových výrobků je především jejich dlouhá skladovatelnost a přijatelná cena (i když v žádném případě nedoporučuji omezit stravování jen na tyto výrobky). Seitan si můžeme nejen koupit v obchodě, ale také sami vyrobit, proto uvádím způsob jeho výroby.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5965
Datum: 25. 1. 2009