Srdce a cévy
Obyčejná voda může zachránit lidský život
Výsledky studie adventistické univerzity Loma Linda ukazují na fakt, že čím méně člověk pije, tím více jeho krev houstne, což...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieKlíčovou složkou úspěchu Středozemní stravy je možná vláknina
Lidé, kteří se živí tzv. Středozemní stravou, se dožívají vyššího věku a mají nižší výskyt srdečního onemocnění –...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieČesnek pomáhá srdci
Chemikálie, které se vytvářejí, když je česnek krájen nebo „třen“, zřejmě chrání proti houbovým a bakteriálním infekcím...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieSpotřeba vajec zvyšuje tendenci k oxidaci tuků
Vzhledem k tomu, že spotřeba vajec přispívá k vysoké hladině krevního cholesterolu, vejce bývají obecně zakazovány. V současné...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieStravovací změny na Krétě během třiceti let
Studie vypracovaná dr. Keysem v šedesátých letech pomohla zjistit vztah mezi stravou, hladinou krevního cholesterolu a srdečním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieTriglyceridy souvisejí s mozkovou mrtvicí
V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieGlobální problém zachování života - víme co s tím?
Následky válek,mnoha různých katastrof a vraždění nás mnohé zdvíhá ze židlí a jsme ochotni různým způsobem investovat do...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyŠťáva z hroznového vína chrání srdce
Podle výsledků studie z nedávné doby přispívá piti šťávy z růžového hroznového vína ke zdravější funkci srdce...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieKdo vydrží, ten vyhraje
Již dlouho se ví, že příliš mnoho tuku ve stravě, a zvláště příliš mnoho nejškodlivějších druhů tuků, může způsobit...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieCelozrnná strava snižuje riziko srdečního onemocnění
Výsledky nové korejské studie svědčí o tom, že pacienti se srdečním onemocněním, kteří jedí namísto rafinovaných obilovin...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie