Srdce a cévy

Kojení přispívá k nižšímu cholesterolu v dospělém věku
Podle výsledků studie vypracované v St. George’s Hospital v Londýně měli dospělí lidé, kteří byli v dětství kojeni, nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Jednoduché cukry mohou mít vliv na HDL cholesterol
Ve studii, které se zúčastnilo 55 žen po menopauze (s nadváhou či obezitou) se ukázalo, že lidé, kteří přecházejí na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
S celým zrnem za snížením rizika srdečního onemocnění
Rafinované obiloviny (nejčastěji v podobě výrobků z bíle mouky, bílé rýže atp.) obsahují menší množství vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Klíčem ke zdravému srdci je zdravá strava
Další dvě studie ukázaly, jak je pro ochranu před nemocemi srdce a cév důležité konzumovat hodně ovoce, zeleniny a málo tuku.Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Vláknina v obilovinách snižuje riziko srdečního onemocnění u starších lidí
Ve studii na 3 588 lidech starších 65 let se ukázalo, že ti z nich, kteří často konzumovali cereálie s vysokým obsahem vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Šťáva z brusinek zvyšuje hladinu HDL cholesterolu
Podle vědců z University of Scranton v Pennsylvánii obsahuje šťáva z brusinek více fenol antioxydantů než dvacítka běžně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Řekni rajče
Chcete chránit své srdce? Lidé s cukrovkou II. typu anebo zhoršenou glukózovou tolerancí (stav, který předchází cukrovce), kteří...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Sodík vs. srdce
„Vysoký příjem soli zvyšuje riziko mrtvice.“ Tolik zpráva z lékařského střediska Columbia University v New Yorku. Lidé...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Luštěniny jsou dobré na srdce
Pravidelná konzumace luštěnin snižuje podle studie vypracované na Tulane University v New Orleans významně riziko koronárního...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Být fit a zdráv
Není žádným tajemstvím, že pohyb dělá tělu dobře. Výsledky finské studie svědčí o tom, že fyzická aktivita zpomaluje i...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie