Strava
![](/image.php?11568&0&t=1)
Petržel listová
Listová petržel se může pěstovat po celý rok, obvykle vydrží dlouho do podzimu a někdy i přes celou zimu.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články![](/image.php?11746&0&t=1)
Cukr okyseluje
Přezdívá se mu bílé zlato, ale taky bílý jed. Já bych opět dodala: záleží na množství, ale v tomto případě bych se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11566&0&t=1)
Med obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11564&0&t=1)
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11556&0&t=1)
Vejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie![](/image.php?11538&0&t=1)
Lněné semínko prodlužuje cyklus
Lněné semínko je jednou z tradičních zdravých potravin. Vážili si jej již v římské říši, používal je jako lék Hippokrates...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články![](/image.php?11562&0&t=1)
Maso jezte střídmě
Maso, symbol blahobytu, ale taky všeho, co s blahobytem souvisí. Třeba civilizační choroby.Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11502&0&t=1)
Nevěřte špatným zprávám o biopotravinách
Ve světle studie Stanfordské Univerzity z roku 2012 se zdá, že upřednostňování organicky pěstovaných a vyráběných potravin (=...Rubrika: BIO | Typ článku: Články![](/image.php?11560&0&t=1)
Máslo je lepší než umělé tuky
„Radši k tobě nepůjdu, ty bys mi určitě zakázala máslo,“ obává se občas někdo přijít ke mně do poradny. Někteří...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11514&0&t=1)
Brokolice proti rakovině
Za velkou část protirakovinných účinků brokolice zodpovídá jedna fytolátka. Vědci provedli laboratorní pokus, ve kterém...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Studie